Smaczny krem do łososia, który może być dodatkiem do grillowanej wyżerki.
Składniki:
- 4 plastry wędzonego łososia,
- ziołowa Rama Creme Bonjour,
- 4 liście sałaty,
- pół pęczka szczypiorku,
- 1 cytryna,
- 1 łyżeczka posiekanego koperku.
Jak przyrządzić?
Cytrynę wyszoruj, sparz wrzątkiem, pokrój na ćwiartki. Liście sałaty dokładnie opłucz i osusz.
Plastry łososia rozłóż na deseczce. Na każdym plastrze ułóż porcję ziołowej Ramy Creme Bonjour. Posyp koperkiem.Zawiń brzegi do środka, a następnie mocno zroluj. Każdy rulonik przewiąż szczypiorkiem.
Na półmisku rozłóż liście sałaty. Umieść na nich ruloniki i świartki cytryny.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |