Danie urozmaicające posiłek zrobiony na grillu.
Składniki:
- 8 cukinii,
- czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour,
- 3 młode cebule,
- 2 jajka,
- 3 dkg tartego parmezanu,
- 1 łyżeczka posiekanego, świeżego tymianku,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Cukinie umyj, obetnij końcówki. Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ łyżką.
Cebule obierz i posiekaj. Delikatnie wymieszaj z posiekanym miąższem cukinii, Ramą Creme Bonjour, jajkami, parmezanem i tymiankiem.Dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Połówki cukinii ułóż na grillu, napełnij farszem i skrop pozostałą oliwą.
Piecz około 30 minut.
Danie można podawać na gorąco lub na zimno.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |