Stek w marynacie musztardowej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 steki wołowe z antrykotu lub rostbefu bez kości, o grubości około 2,5 cm, 60 g masła czosnkowego, 4 łyżki musztardy ziołowej, 1 łyżka posiekanych liści bazylii, 1 łyżka posiekanego tymianku, ½ łyżeczki pieprzu.

Jak przyrządzić?

Przygotować marynatę. Do musztardy ziołowej wsypać 1 łyżkę posiekanych liści bazylii i 1 łyżkę posiekanego tymianku, dodać ½ łyżeczki pieprzu i wymieszać. W misce marynatę rozetrzeć po obu stronach steków, a następnie odstawić je do lodówki na kilka godzin. Położyć steki na średnio rozgrzanym ruszcie. Opiekać steki z obu stron około 10 minut, aż będą pół krwiste. Tuż przed końcem grillowania położyć na wierzch steku 20 g masła czosnkowego. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
AutorArla

Stek w marynacie musztardowej: Podobne przepisy

Stek w marynacie musztardowej: wypróbuj również

Stek wołowy

... jedzone mięso, do którego zalicza się baraninę, jagnięcinę, a także wołowinę. Jeżeli jesteś ciekawa, jakie potrawy można przyrządzić z wielbionej przez Amerykanów i nie tylko wołowiny, przeczytaj poniższy artykuł. W nim także znajdziesz przepis ...

dawno temu

Przepis na sos musztardowy

... . Receptą na sukces jest w tym przypadku sos, którego nie powstydziłby się niejeden szef kuchni, a najlepszym tego przykładem jest ten o smaku musztardowym. Jak go wykonać? Podajemy Wam sprawdzony przepis! ... . Receptą na sukces jest w tym ...

dawno temu

Jajka w sosie musztardowym

... wyjątkowy smak. Jednakże w musztardzie kryje się znacznie więcej możliwości, niż nam się to na pierwszy rzut oka może wydawać. Otóż, korzystając z niej, z łatwością przygotujemy sos musztardowy do jajek ... w wielu przepisach. Zaliczyć do nich ...

dawno temu

Sos musztardowy - do ryb i nie tylko

... Sos musztardowy doskonale smakuje na zimno. Jest świetnym dodatkiem do ryb, ale możesz śmiało podawać go także do innych mięs. Pamiętaj, że sosów nigdy za dużo. Dzięki nim potrawy stają ... do rybjest szalotka. Drobniutko ją posiekaj i dodaj do ...

dawno temu

Szaszłyki drobiowe

... Szukasz pomysłu na obiad? A może szaszłyki drobiowe? Są delikatne i przypomną ci letni czas grillowania. Możesz je przyrządzić na ruszcie w piekarniku i będą bardzo smaczne. Oczywiście wcześniej zostaną zanurzone w przepysznej marynacie i ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... w marynacie bez ...

dawno temu

Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?

... Grzegorz Kwapniewski to jeden z najpopularniejszych rzeźników w Warszawie. Oferuje wysokiej jakości wołowinę Salers, Red Angus i Hereford w stekach typu bavette, ribeye i wiele innych rodzajów mięs. ... . O tym, które wybierać do popularnych ...

dawno temu

Zapachomaniacy

... na waszym ciele? Fanki krwistych steków i kapuścianej surówki mogą być zaskoczone, nie tylko czosnek zmienia naturalny zapach skóry. Wiedziałyście, że jest międzynarodowa społeczność zapachomaniaków? ... na waszym ciele? Fanki krwistych steków i ...

dawno temu

Pikantne szczegóły na temat pieprzu

... Rozgrzewa, dodaje pikanterii. Pieprz – niezastąpiony do przyprawiania mięs, zup, marynat, ale także jako zwieńczenie zwykłej kanapki z pomidorem. Pieprzną nutkę można spotkać nawet w deserach... ... , kajeńskiego czy gwinejskiego. Sprawdzi się ...

dawno temu

Kurczak w miodzie - przepis na sukces w kuchni

... cienko obierz, a skórkę drugiej zetrzyj na tarce. Sok z owoców wymieszaj ze startą skórką i miodem. Dzięki temu otzrmasz marynatę do kurczaka. 4. Ułóż kawałki drobiu w płaskim naczyniu i zalej owym ... sosem. Przykryj naczynie i włóż do lodówki ...

dawno temu

Poznaj najgorętszy kolor tej wiosny!

... Kompletując wiosenno-letnią garderobę, warto zwrócić uwagę przede wszystkim na kolor. W tym sezonie jedną z najmodniejszych barw będzie żółty we wszystkich swoich odcieniach – musztardowym ...

dawno temu

Matiasy z papryką - spełnione zachcianki

... na marynatę: 200 ml octu winnego200 ml wody5 łyżek oliwyłyżkę musztardypieprzziele angielskielistek laurowytymianekłyżeczkę cukrusólKrok 1 Najpierw przygotowanie śledzi. Opłucz matiasy, osusz je ... i pokrój w małe dzwonka. Krok 2 Z korniszonów, ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... na pewno sami pobiegną do sklepu po parowar. Jak je przygotować? Przygotuj: pół kilograma żeberek wieprzowychząbek czosnku4 łyżki sosu teriyakipieprzcurrysól ziołowa 1. Najpierw marynata do żeberek ... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... , upiec, udusić lub zamarynować. W zależności od wyboru sposobu obróbki, a także rodzaju przygotowywanego dania, do dziczyzny dodawane są różne rodzaje przypraw. Marynaty do dziczyzny przygotowuje ...

dawno temu

Sosy do mięs

... do stekówPierwszy przepis na szybki i w zasadzie klasyczny sos z szalotek i czerwonego wina, najlepiej sprawdzi się przy przyrządzaniu steków z polędwicy lub antrykotu. Wystarczy obrać i posiekać cztery ... to, co przywarło do dna patelni, aż ...

dawno temu

Sos do łososia

... powinien zwykle podkreślać smak ryby. Świetnie sprawdza się tutaj przede wszystkim sos chrzanowy albo musztardowy. Czytając dalszą część artykułu, dowiesz się, jak wykonać niektóre spośród wymienionych ... sosów. Sosy do łososiaSos musztardowy ...

dawno temu

Mięso w sosie

... bulionu, tak, aby sos nie stał się zbyt rzadki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Mięso w sosie musztardowym – ten rodzaj sosu doskonale sprawdza się w połączeniu z karkówką czy polędwiczkami ...

dawno temu

Powiązane Tematy