Składniki:
4 steki wołowe z antrykotu lub rostbefu bez kości, o grubości około 2,5 cm, 60 g masła czosnkowego, 4 łyżki musztardy ziołowej, 1 łyżka posiekanych liści bazylii, 1 łyżka posiekanego tymianku, ½ łyżeczki pieprzu.
Jak przyrządzić?
Przygotować marynatę. Do musztardy ziołowej wsypać 1 łyżkę posiekanych liści bazylii i 1 łyżkę posiekanego tymianku, dodać ½ łyżeczki pieprzu i wymieszać. W misce marynatę rozetrzeć po obu stronach steków, a następnie odstawić je do lodówki na kilka godzin. Położyć steki na średnio rozgrzanym ruszcie. Opiekać steki z obu stron około 10 minut, aż będą pół krwiste. Tuż przed końcem grillowania położyć na wierzch steku 20 g masła czosnkowego. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Arla |