Pieczarki z pesto

Przepis kulinarny

Składniki:

Pieczarki (najlepiej drobne), sos pesto (najlepszy z suszonymi pomidorami - rosso), ser mozzarella (może być żółty ser).

Jak przyrządzić?

Z umytych pieczarek usunąć ogonki. W razie potrzeby kapelusze obrać (ja najbardziej lubię malutkie pieczarki). Kapelusze wypełnić niewielką ilością sosu pesto (jest bardzo aromatyczny) i przykryć małym plasterkiem sera. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni do czasu, gdy ser lekko się zrumieni.

Jak podawać?

Pysznie smakuje z czosnkową grzanką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorKubusPuchaty:P

Pieczarki z pesto: Podobne przepisy

Pieczarki z pesto: wypróbuj również

Powiązane Tematy