Makaron po włosku z rokpolem i tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron zielony bądź kolorowy naturalny (250 g), puszka tuńczyka w oleju bądź w sobie własnym - wtedy potrzebna dodatkowo oliwa, ser rokpol albo lazur ok. 10 g, groszek - pół puszki lub mniej, papryka zielona.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Paprykę pokroić drobno. Ser pokroić w małe kostki. Ugotowany makaron włożyć do miski. Wyłożyć na niego tuńczyka, paprykę, groszek i ser. Lekko wymieszać. Przyprawić dowolnie do smaku.

Uwagi:

Bardzo dobre, lekkie jedzonko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt13 zł
AutorAdu

Makaron po włosku z rokpolem i tuńczykiem: Podobne przepisy

Makaron po włosku z rokpolem i tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy