Składniki:
Ser feta, 2 świeże ogórki, 3 pomidory, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 sos koperkowo-ziołowy, 4 łyżki oleju, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kroimy w kostkę: ser feta, pomidory i ogórki, do tego dodajemy fasolę i kukurydzę. Cebulę kroimy w drobne plasteki, do tego dodajemy pokrojony drobno czosnek. Mieszamy wszystkie składniki razem, odstawiamy na 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: wsypujemy sos z opakowania do szklanki, dodajemy 4 łyżki oleju i 4 łyżki wody, mieszamy, następnie dodajemy go do wymieszanych warzyw i przyprawiamy.
Uwagi:
Ser feta jest słony, w związku z czym proszę uważać z solą!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Izabelka |