Przekładaniec kalafiorowy

Przepis kulinarny

Składniki:

Pół kalafiora, słoik majonezu (najlepszy do tej potrawy jest Pegaz), 3 duże pomidory, sól i pieprz do smaku, może być także np. ryż lub makaron.

Jak przyrządzić?

Kalafior obmyć i pokruszyć na malutkie główki.Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Jak ktoś chce, to ugotowany ryż lub makaron położyć na dno miski i wyrównać łyżką. Następnie położyć cienką warstwę majonezu, aby przykryć ryż(makaron). Na majonez położyć pokrojone w plastry pomidory i znów przykryć cienką warstwą majonezu. Na majonez wsypać małe pokruszone kawałki kalafiora i położyć resztę majonezu. Posypać solą i pieprzem. Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

miska, nóż

Jak podawać?

Podawać do mało kalorycznych potraw.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
Porcje3-4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt3 zł
AutorOgOnEk

Przekładaniec kalafiorowy: Podobne przepisy

Przekładaniec kalafiorowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy