Składniki:
kostka masła roślinnego 250g (najlepsze to ze słonecznikiem MR),
paczka biszkoptów,
4 żółtka,
1/2 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
ok. 70 dag jabłek,
bakalie,
galaretka.
Jak przyrządzić?
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem w makutrze. Jabłka utrzeć na grubej tarce. Odcisnąć i dodać do masy. Dodać bakalie. Wymieszać i wyłożyć do tortownicy na biszkopty lekko nasączone jeśli są twarde. Na wierzch można położyć ulubione owoce (mogą być też jabłka) i zalać tężejącą galaretką. I do lodówki. Smacznego, bo to jest pycha!
Potrzebne przybory:
makutra, tarka i tortownica
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | tortownica |
Kaloryczność | niska |
Autor | agatka |