Składniki:
8 jaj, kostka margaryny, 1,5 szklanki cukru, 30 dag maku, 5-6 jabłek, 8 łyżek kaszy manny, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek migdałowy, bakalie, 2 łyżki kakao.
Jak przyrządzić?
Mak sparzyć i zmielić 2 razy. Jabłka zatrzeć na jarzynówce. Margarynę utrzeć (mikserem) z cukrem i żółtkami. Gdy masa będzie dobrze utarta dodać mak, jabłka, kaszę, kakao, proszek, olejek i bakalie (grubo pokrojone). Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wymieszać wszystko delikatnie łyżką. Piec 1 godzinę.
Uwagi:
Smacznego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | Kamila |