Składniki:
1-2 szkl. ciasta naleśnikowego, 3-5 łyż. oliwy, smażone dodatki mięsne (1/2 kiełbasy "śląskiej", boczek), zimne dodatki mięsne ("szynka" w plasterkach), dodatki wegetariańskie (papryka, szczypiorek, cebulka, pomidor), ser, bułka tarta, przyprawy (po szczypcie: sól, pieprz, papryka, majranek, oregano, natka pietruszki)
Jak przyrządzić?
Wszystkie dodatki mięsne i wegetariańskie należy pokroić w drobne kawałeczki i dodać do ciasta naleśnikowego wraz z oliwą i przyprawami. Dobrze wymieszać i wlać na patelnię (grubszy naleśnik), posypując wierzch ciasta bułką tartą. Po odwróceniu posypać serem (do dekoracji można dodatkowo dodać tych samych składników co do ciasta) i przykryć, żeby ser się rozpuścił.
Potrzebne przybory:
patelnia, miska
Jak podawać?
Polać ketchupem.
Uwagi:
Ilości dodatków celowo nie podaję - po prostu to co i ile kto lubi to każdy sam niech oceni, ale należy pamiętać o tym, że ciasta ma być więcej niż dodatków. Dodatki podane stanowią tylko sugestię - jak to z pizzą bywa - jakie znajdziecie "resztki z tygodnia" takie dodajcie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Autor | D-a-T |