Składniki:
3 szklanki mąki,
pół kostki margaryny,
szklanka cukru,
2 jaja,
słoiczek dżemu o dowolnym smaku (polecam truskawkowy),
duze opakowanie przyprawy do pierników,
3 łyżeczki sody,
2 łyżeczki kakao,
szklanka mleka.
Jak przyrządzić?
Margaryne, jaja i cukier utrzeć. Mąkę, przyprawe do pierników, sodę i kakao wymieszać. Do utartej margaryny, jaj oraz cukru stopniowo dodawać sypkie składniki i, mieszając, dolewać mleko i wkłakać dżem. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blachę.
Uwagi:
Można posypać utartą czekoladą (polecam) lub wiórkami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Palma |