Kurczak w musztardzie Dijon

Przepis kulinarny

Składniki:

6 piersi z kurczaka bez skóry kości,
3 łyżki masła,
180 ml majonezu,
3 łyżki musztardy dijon,
25g sera parmezan 35g,
przyprawionej tartej bułki.

Jak przyrządzić?

Kurczaka umyć i wysuszyć. Masło rozgrzać, kurczaka smażyć, aż będzie dobrze upieczony w środku; czas smażenia zależy od grubości fileta. Ułożyć na blasze do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 200C. Majonez, musztardę i ser wymieszać, rozsmarować grubą warstwę po filetach. Posypać tartą bułką i piec przez 10 min, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje6
AutorSlawoy

Kurczak w musztardzie Dijon: Podobne przepisy

Kurczak w musztardzie Dijon: wypróbuj również

Powiązane Tematy