Babka z truskawek i malin - Przepis

Przepis kulinarny
Babka z truskawek i malin

Smakowita babka z truskawek i malin.

Składniki:

- 20 dag truskawek,
- 20 dag malin,
- 1 szklanka Ramy Cremefine do ubijania,
- 2 dag cukru pudru,
- 2 łyżeczki likieru lub koniaku,
- 16 dużych biszkoptów (szampanek).

Jak przyrządzić?

1) W 1 szklance wody rozpuścić cukier i przez chwilę gotować. Ostudzić, wlać alkohol.

2) Biszkopty przekroić na pół i namoczyć w alkoholowym syropie.

3) Dno i boki średniej tortownicy wyłożyć biszkoptami, przykryć połową truskawek,przełożyć biszkoptami, przykryć połową malin, następnie znów biszkoptami itd., na wierzchu powinnabyć warstwa biszkoptów.

4) Zalać pozostałym syropem, przykryć plaskim talerzem, obciążyć go i wstawić na 2 godziny do lodówki.

5) Przed podaniem przenieść babkę na paterę lub okrągły talerz, obłożyć ubitą Ramą Cremefine i udekorować owocami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje?
Kaloryczność?

Babka z truskawek i malin: Podobne przepisy

Babka z truskawek i malin: wypróbuj również

Powiązane Tematy