Tort naleśnikowy z winogronami - Przepis

Przepis kulinarny
Tort naleśnikowy z winogronami

Pomysłowa kompozycja - naleśniki z winogronami i kremem.

Składniki:

- 1 szklanka mąki,
- 4 jajka,
- 1/3 szklanki cukru,
- 3/4 szklanki mleka,
- 1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej,
- szczypta soli,
- 1/2 szklanki jasnych winogron,
- 1/2 szklanki ciemnych winogron,
- 2 szklanki Rama Cremefine do ubijania,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 4 łyżki oleju do smażenia.

Jak przyrządzić?

1) Mąkę przesiać.

2) Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Nadal miksując, porcjami dodawać mąkę, a na końcu wodę mineralną.

3) Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z ciastem.

4) Smażyć z obu stron naleśniki grubsze niż tradycyjne.

5) Winogrona umyć, osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestki.

6) Ubitą Rama Cremefine wymieszać z cukrem i z cukrem waniliowym.

7) Na pierwszy naleśnik nałożyć porcję Ramy Cremefine i winogron, przykryć następnym, nalożyć porcję śmietany, winogrona itd., aż do wyczerpania składników.

8) Wierzch udekorować ubitą Ramą Cremefine i całymi gronami. Od razu podawać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje?
Kaloryczność?

Tort naleśnikowy z winogronami: Podobne przepisy

Tort naleśnikowy z winogronami: wypróbuj również

Powiązane Tematy