Brzoskwinie z kremem truskawkowym - Przepis

Przepis kulinarny
Brzoskwinie z kremem truskawkowym

Krem truskawkowy podany z brzoskiwiniami.

Składniki:

- 25 dag świeżych truskawek,
- 50 dag brzoskwiń z kompotu,
- 1/2 szklanki Ramy Cremefine do ubijania,
- 10 dag cukru pudru,
- cukier waniliowy,
- 1/2 cytryny.

Jak przyrządzić?

1) Truskawki dokładnie opłukać, odsączyć, usunąć szypułki, skropić sokiem z cytryny.

2) Ubić Ramę Cremefine, dodajac pod koniec cukier waniliowy.

3) 20 dag truskawek przetrzeć przez sito, resztę pozostawić do dekoracji.

4) Przetartą masę truskawkową wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z ubitą Ramą Cremefine.

5) Połówki brzoskwiń ułożyc na okrągłym półmisku, napełnić kremem truskawkowym i udekorować pozostałymi truskawkami.

6) Wstawić na pół godziny do lodówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje?
Kaloryczność?

Brzoskwinie z kremem truskawkowym: Podobne przepisy

Brzoskwinie z kremem truskawkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy