Krem truskawkowy podany z brzoskiwiniami.
Sk艂adniki:
- 25 dag 艣wie偶ych truskawek,
- 50 dag brzoskwi艅 z kompotu,
- 1/2 szklanki Ramy Cremefine do ubijania,
- 10 dag cukru pudru,
- cukier waniliowy,
- 1/2 cytryny.
Jak przyrz膮dzi膰?
1) Truskawki dok艂adnie op艂uka膰, ods膮czy膰, usun膮膰 szypu艂ki, skropi膰 sokiem z cytryny.
2) Ubi膰 Ram臋 Cremefine, dodajac pod koniec cukier waniliowy.
3) 20 dag truskawek przetrze膰 przez sito, reszt臋 pozostawi膰 do dekoracji.
4) Przetart膮 mas臋 truskawkow膮 wymiesza膰 z cukrem pudrem i delikatnie po艂膮czy膰 z ubit膮 Ram膮 Cremefine.
5) Po艂贸wki brzoskwi艅 u艂o偶yc na okr膮g艂ym p贸艂misku, nape艂ni膰 kremem truskawkowym i udekorowa膰 pozosta艂ymi truskawkami.
6) Wstawi膰 na p贸艂 godziny do lod贸wki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczno艣膰 | ? |