Składniki:
2 serki np. Arla Buko Mazovia, 4 średnie sole, 2 papryki, 1 puszka białej fasolki, 2 cebule, 2 marchewki.
Jak przyrządzić?
Na początku serek lekko podgrzewamy w małym garnku lub na patelni (ok. 1 minuty) i przelewamydo miski. Solę pieczemy ok 30 min. wraz z papryką, fasolą, cebulą pokrojoną w paski,marchewką pokrojoną w cienkie paski - wszystkozawinięte w folię aluminiową i ułożone w naczyniużaroodpornym) układamy na półmisku. W miseczce obok przygotowujemy serek. Całość lekko przyprawiamy białym pieprzem i dekorujemy ćwiartką cytryny, która później może posłużyćdo skropienia potrawy. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Arla |