Składniki:
4 pstrągi, 120 g masła pietruszkowego, 2 łyżki miodu, 1 cytryna, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć. Każdą rybę naciąć wzdłuż podbrzusza. Przygotować marynatę. Wycisnąć sok z cytryny, dodać dwie łyżki miodu i szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać a następnie wycisnąć dwa ząbki czosnku i ponownie wymieszać. W środku i na zewnątrz posmarować rybę marynatą. Do środka każdej ryby dodać 30 g masła pietruszkowego. Zawinąć pstrąga, każdego osobno, w folię aluminiową i piec na grillu około 10-15 minut. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Arla |