Kapusta zasmażana - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- główka młodej kapusty,
- pół kostki masła,
- pęczek kopru,
- troszkę mąki,
- pół litra śmietany (może być mniej w zależności od wielkości kapusty),
- sól,
- pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Poszatkowaną kapustę gotujemy. Ma być mięka, ale nie mocno. Odlewamy wodę, podsmażamy na maśle z solą i pieprzem, dodajemy trochę mąki, ok. 1 łyżki, wkrajamy koper, zalewamy śmietaną i dusimy do miękości. Polecam - b. smaczna.

Jak podawać?

Najlepiej z młodymi ziemniakami i z kotletem z boczniaka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
AutorkAARIN

Kapusta zasmażana: Podobne przepisy

Kapusta zasmażana: wypróbuj również

Powiązane Tematy