Sk艂adniki:
- lody - jedno pude艂ko(np. pistacjowe,truskawkowe,orzechowe i inne), przynajmniej 2 smaki,
- owoce i dodatki takie jak orzechy laskowe kruszone truskawki, orzechy pistacji, wi贸rki czekoladowe - zale偶y od smaku lod贸w. Owoce - ile si臋 da.
- bita 艣mietana,
- mleko.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Wzi膮膰 艂y偶k臋 i da膰 5 艂y偶ek lod贸w smaku np, pistacjowego do miseczki. Potem da膰 np. truskawkowych tyle samo 艂y偶ek.
2. Potem je艣li wybrali艣cie lody pistacjowe, to skruszone pistacje i truskawki bo lody truskawkowe, truskawki dodajcie do pistacji zmieszajcie i dajcie na lody.
3. Reszte lod贸w rospu艣膰cie i zmieszajcie i dodajcie 1 du偶o 艂y偶k臋 mleka. Nalejcie do szklanki. Dopiera jak utworzy mas臋 p艂yn膮.
4. Potem dajcie na lody bit膮 艣mietan臋 i wlejcie ze szklanki sos ala lody.
Potrzebne przybory:
艁y偶ki z 3 i misk臋 szklank臋 i miseczk臋 malutk膮.
Jak podawa膰?
Z dodatkami i w miseczkach.
Uwagi:
Dodatki niekt贸re zale偶膮 od smaku lod贸w.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Marka |