Sk艂adniki:
- podluzne buleczki z wydrazonym srodkiem lub ewentualnie kupne gotowce,
- parowki sojowe,
- listki salaty,
- plaserki ogorka kiszonego,
- musztarda lub ketchup,
- olej sojowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Najpierw podsmazamy paroweczki na oleju zeby mialy chrupiaca skorke.
Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni.
Wkladamy do bulek zesmazone paroweczki, listek salaty, ogorek i wkladamy do piekarnika.
Obserwujemy, czy buleczki sie zrumienia, ewentualnie sprawdzamy ostroznie recznie, czy jest cieplutki.
Wyciagamy. Chlustamy ketchupem lub musztarda. Jemy. ;-)
Potrzebne przybory:
Deska, patelnia, piekarnik.
Jak podawa膰?
Z piwkiem! Z czystym sumieniem ze paroweczki nie sa zrobione z roznych paskudztw. :-(
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio |
Autor | Ajwi |