Składniki:
- kilka ogorkow kiszonych,
- 2 lub 3 pomidory,
- ser zółty,
- pieprz czarny świeżo zmielony,
- szczypta soli.
Jak przyrządzić?
Wszystko kroimy w kostke i mieszamy ze soba, przyprawiamy odstawiamy na jakis czas do lodowki aby schlodzic i gotowe! Proponuje nie zalowac pieprzu, wtedy salatka jest ostra i ma wyrazisty smak; opcjonalnie mozna wymieszac z sosem z oliwy pieprzy i ziol (np. bazylia, oregano lub prowansalskie). Jak kto lubi.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska.
Jak podawać?
Schłodzoną, pyszna do kanapeczek, na piknik, do bagietki :) Polecam!
Uwagi:
Salatke robi sie doslownie 5-10 min., a jest orzewiajaca i wspaniala np. w porze lunchu ze swieza bagietka z maselkiem :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | katia |