Składniki:
- 4 woreczki ryżu,
- puszka kukurydzy,
- 8-10 ząbków czosnku,
- majonez (najlepiej świdnicki w naszym rejonie),
- kurkuma (niekoniecznie),
- curry,
- wegeta.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotowac w wodzie bardzo obficie doprawionej curry, kurkuma i wegeta(zamiast soli)- woda musi byc żółta.
Po ugotowaniu przesypuje,my ryz do miseczki dajemy cala puszke kukurydzy,wycisniety czosnek i majonez.
Doprawiamy wegeta i sypiemy curry.
odstawiamy aby sie przegryzła na 1/2 godziny.
Jak podawać?
Przepyszna do mięs z grilla! Odkąd udostepniłam przepis, króluje na stole moich znajomych... Pozdrawiam!
Uwagi:
Sałatka powinna miec intensywny żółty kolor, jesli nie mamy kurkumy po prostu dajemy sama curry.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | erka |