Składniki:
CIASTO:
- 1,5 szkl. mąki,
- 1,5 szkl. cukru,
- 3 łyżki kakao,
- 1 kostka margaryny,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 cukier waniliowy,
- 4 jaja,
- 5 łyżek wody.
MASA:
- 0,5 kg białego sera,
- 4 jaja,
- 1 szkl. cukru,
- 0,5 kostki masła,
- 1 torebka budyniu śmietankowego.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier waniliowy, cukier, kakao i wodę gotować 5 minut.Po wystudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać 0,5 szkl. masy.Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.Zemleć ser, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę i wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut.Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | łap gołębia! |