Wykwintna przystawka, prosta i szybka do przyrządzenia. Połączenie słodkich winogron z wyrazistym smakiem sera pleśniowego i chrupiącą skorupką z orzechów, daje niesamowity efekt.
Składniki:
20 dużych, ciemnych winogron,
100 g sera z niebieską pleśnią,
150 g rozdrobnionych orzechów włoskich.
Jak przyrządzić?
Ser pokroić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzechy zrumienić na patelni. Winogrona oblepić stopionym serem i obtaczać posiekanymi orzechami, lekko przyciskając, aby nie odpadły. Tak przygotowane kulki ułożyć na talerzu i mocno schłodzić w lodówce. Dobrze schłodzone są najlepsze.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 17 zł |