Pikantne kulki winogronowe

Przepis kulinarny
Pikantne kulki winogronowe Zobacz 11 zdjęć

Wykwintna przystawka, prosta i szybka do przyrządzenia. Połączenie słodkich winogron z wyrazistym smakiem sera pleśniowego i chrupiącą skorupką z orzechów, daje niesamowity efekt.

Składniki:

20 dużych, ciemnych winogron,
100 g sera z niebieską pleśnią,
150 g rozdrobnionych orzechów włoskich.

Jak przyrządzić?

Ser pokroić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzechy zrumienić na patelni. Winogrona oblepić stopionym serem i obtaczać posiekanymi orzechami, lekko przyciskając, aby nie odpadły. Tak przygotowane kulki ułożyć na talerzu i mocno schłodzić w lodówce. Dobrze schłodzone są najlepsze.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt17 zł

Pikantne kulki winogronowe: Podobne przepisy

Pikantne kulki winogronowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy