Napój hawajski - Przepis

Przepis kulinarny
Napój hawajski Zobacz 5 zdjęć

W upalne dni częściej doskwiera nam pragnienie niż głód. Jeśli mamy w domu typowe syropy do drinków, warto zastosować je do przygotowania specjalnych chłodzących napojów. Grenadyna jest chyba najbardziej popularnym dodatkiem, zapewne dlatego, że można ją z sukcesem zestawiać z wieloma alkoholami, ale także sokami owocowymi. Pasuje do pomarańczy, grapefruitów, ananasów, brzoskwiń i wielu innych. Zaś jej intensywny czerwony kolor, pochodzący z granatów, zjawiskowo wpływa na ostateczną barwę napoju.

Składniki:

½ szklanki soku z mango,
¼ szklanki soku z ananasa,
¼ szklanki soku z pomarańczy,
1 łyżeczka soku grenadyna,
kilka kostek lodu.

Jak przyrządzić?

Do wysokiego naczynia wlewamy sok z ananasa, pomarańczy i sok z mango. Dodajemy pokruszony lód i grenadynę, dokładnie mieszamy.

Jak podawać?

Podajemy natychmiast.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt5 zł

Napój hawajski: Podobne przepisy

Napój hawajski: wypróbuj również

Powiązane Tematy