Składniki:
- 50 dag truskawek
- 4 jaja
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 sucharki
- 5 łyżek cukru pudru
- 2,5 łyzki mąki
Jak przyrządzić?
1. Truskawki umyć, oderwać zielone, pokroić na pół i wsypać do żaroodpornej formy.
2. Sucharki pokruszyć i posypać nimi owoce.
3. Białka oddzielić od żołtek, ubić z trzema łyzkami cukru pudru i cukrem waniliowym, dodać żółtka.
4. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.
5. Masę przełożyć na truskawki.
6. Piec 30 minut w temp. 175 stopni.
7. Posypać resztą cukru pudru i podawać na gorąco.
Potrzebne przybory:
Ubijaczka do białek.
Jak podawać?
Na gorąco :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Nana |