Sk艂adniki:
- pieczarki (8 srednich sztuk)
- cebula (2 srednie lub 1 duza)
- duza czerwona papryka
- olej
- czosnek
- przyprawy( oregano, tymianek, pieprz, sol)
Jak przyrz膮dzi膰?
- cebule kroimy w kosteczke i wrzucamy na rozgrzany olej, doprowadzamy ja do stanu zeszklenia- w czasie gdy szkli sie nam cebula przygotowujemy pieczarki, kroimy je w paseczki, to samo robimy z papryka- do zeszklonej cebulki dolaczamy pokrojona papryke i pieczarki, mieszamy, doprawiamy (dodajemy pokrojony lub wycisniety czosnek) i dusimy ok. 20 minut.
Potrzebne przybory:
noz, deska, patelnia g艂eboka, lyzka
Jak podawa膰?
Najlepiej smakuje na ciep艂o z chlebem, ale moze byc tez z ryzem. Smacznego.
Uwagi:
Oczywiscie wszystkie produkty oczyszczamy do bezposredniego uzycia.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 7 z艂 |
Autor | hajduczek |