Pieczarki na ciepło - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pieczarki (8 srednich sztuk)
- cebula (2 srednie lub 1 duza)
- duza czerwona papryka
- olej
- czosnek
- przyprawy( oregano, tymianek, pieprz, sol)

Jak przyrządzić?

- cebule kroimy w kosteczke i wrzucamy na rozgrzany olej, doprowadzamy ja do stanu zeszklenia- w czasie gdy szkli sie nam cebula przygotowujemy pieczarki, kroimy je w paseczki, to samo robimy z papryka- do zeszklonej cebulki dolaczamy pokrojona papryke i pieczarki, mieszamy, doprawiamy (dodajemy pokrojony lub wycisniety czosnek) i dusimy ok. 20 minut.

Potrzebne przybory:

noz, deska, patelnia głeboka, lyzka

Jak podawać?

Najlepiej smakuje na ciepło z chlebem, ale moze byc tez z ryzem. Smacznego.

Uwagi:

Oczywiscie wszystkie produkty oczyszczamy do bezposredniego uzycia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt7 zł
Autorhajduczek

Pieczarki na ciepło: Podobne przepisy

Pieczarki na ciepło: wypróbuj również

Powiązane Tematy