Składniki:
- pieczarki (8 srednich sztuk)
- cebula (2 srednie lub 1 duza)
- duza czerwona papryka
- olej
- czosnek
- przyprawy( oregano, tymianek, pieprz, sol)
Jak przyrządzić?
- cebule kroimy w kosteczke i wrzucamy na rozgrzany olej, doprowadzamy ja do stanu zeszklenia- w czasie gdy szkli sie nam cebula przygotowujemy pieczarki, kroimy je w paseczki, to samo robimy z papryka- do zeszklonej cebulki dolaczamy pokrojona papryke i pieczarki, mieszamy, doprawiamy (dodajemy pokrojony lub wycisniety czosnek) i dusimy ok. 20 minut.
Potrzebne przybory:
noz, deska, patelnia głeboka, lyzka
Jak podawać?
Najlepiej smakuje na ciepło z chlebem, ale moze byc tez z ryzem. Smacznego.
Uwagi:
Oczywiscie wszystkie produkty oczyszczamy do bezposredniego uzycia.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | hajduczek |