Składniki:
puszka tuńczyka w oleju, sałata lodowa, mały pomidor, pół ogórka świeżego, pół małej papryki czerwonej, sos winiary czosnkowy, łyżeczka octu winnego, pieprz biały, łyżeczka musztardy.
Jak przyrządzić?
Sałatę pokroić w paski, pomidora, paprykę i ogórka Również pokroić - kształt dowolny. Wszystko razem wymieszać w misce, dodać sos, łyżeczkę octu, szczyptę pieprzu i łyżeczkę musztardy. No i oczywiście tuńczyka wraz z olejem. Teraz wszystko mieszamy i odstawiamy na 15 min. do lodówki. Życzę smacznego!
Jak podawać?
Najlepsza jest podawana sama.
Uwagi:
Jest bardzo pyszna. Jem ją prawie codziennie. Polecam również osobom odchudzającym się.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | brydzia |