Czeski gulasz

Przepis kulinarny

Składniki:

2 grube parowki, 5-6 ziemniakow, papryka w proszku, kminek, kostka rosolowa, troche maki zeby zagescic, sol, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Parowki kroimy na male kawalki, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Troszke podsmazamy i posypujemy obficie papryka. Dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i zalewamy wszystko woda. Wrzucamy kostke rosolowa, duzo kminku, sol i pieprz do smaku. Jak juz ziemniaki sa miekkie zageszczamy wszystko maka.

Uwagi:

Nie wierzylam, ze to moze byc smaczne, ale jest, a przy tym bardzo tanie. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćwymagający
AutorSylwia

Czeski gulasz: Podobne przepisy

Czeski gulasz: wypróbuj również

Powiązane Tematy