Bigos z porów

Przepis kulinarny

Składniki:

4 duze pory,
pol kg pomidorow,
3 duze czerwone papryki,
olej,
sol, pieprz, papryka slodka w proszku.

Jak przyrządzić?

- Pory dokladnie myjesz i kroisz w drobne paseczki (lacznie z zielonymi listkami).
- Papryke kroisz w kostke.
- Pomidory sparzasz i obierasz ze skorki, kroisz w cwiartki.

Wszystko dusisz, uprzednio wlewajac na dno garnka okolo 2 duzych lyzek oleju i ok pol szkl. wody - az do rozgotowania pomidorow i wyparowania wody.

Warzywa powinny miec konsystencje bigosu.

Uwagi:

Na koniec gotowania do bigosu mozna dodac lyzke masla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorBrr

Bigos z porów: Podobne przepisy

Bigos z porów: wypróbuj również

Powiązane Tematy