Sk艂adniki:
4 duze pory,
pol kg pomidorow,
3 duze czerwone papryki,
olej,
sol, pieprz, papryka slodka w proszku.
Jak przyrz膮dzi膰?
- Pory dokladnie myjesz i kroisz w drobne paseczki (lacznie z zielonymi listkami).
- Papryke kroisz w kostke.
- Pomidory sparzasz i obierasz ze skorki, kroisz w cwiartki.
Wszystko dusisz, uprzednio wlewajac na dno garnka okolo 2 duzych lyzek oleju i ok pol szkl. wody - az do rozgotowania pomidorow i wyparowania wody.
Warzywa powinny miec konsystencje bigosu.
Uwagi:
Na koniec gotowania do bigosu mozna dodac lyzke masla.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Brr |