Filety z kurczaka w kokosie

Przepis kulinarny

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka, wiórki kokosowe, płatki kukurydziane, 2 jajka, sól, curry, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Filet przekroić na części, tak aby uzyskać mięso na cienkie kotlety. Natrzeć je curry i schłodzić w lodówce. Przygotować panierkę: rozkłócić jajka, połączyć z wiórkami i z rozgniecionymi płatkami kukurydzianymi.Smażyć na złoto.

Jak podawać?

Świetne z kaszką kuskus i surówką z pomidorów, papryki i cebulki (pomidory, cebulka i papryka w kostkę + oliwa z oliwek + pieprz + sól).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt5 zł
Autoranika

Filety z kurczaka w kokosie: Podobne przepisy

Filety z kurczaka w kokosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy