Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka, wiórki kokosowe, płatki kukurydziane, 2 jajka, sól, curry, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filet przekroić na części, tak aby uzyskać mięso na cienkie kotlety. Natrzeć je curry i schłodzić w lodówce. Przygotować panierkę: rozkłócić jajka, połączyć z wiórkami i z rozgniecionymi płatkami kukurydzianymi.Smażyć na złoto.
Jak podawać?
Świetne z kaszką kuskus i surówką z pomidorów, papryki i cebulki (pomidory, cebulka i papryka w kostkę + oliwa z oliwek + pieprz + sól).
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | anika |