Składniki:
3 szklanki mleka, 3 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy, 1 szklanka cukru, masło, 25 dag kokosu, 3 opakowania krakersów lajkonik
Jak przyrządzić?
W połowie szklanki mleka rozbełtać żółtka, obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem i krem waniliowym, i ugotować budyń, wystudzić. Masło z margaryną rozmiksować, dodawać zimny budyń a na końcu wsypać kokos. W blaszce ułożyć krakersy, na to masę itd., cztery warstwy. Na koniec rozsmarować masę i posypać kokosem. Smacznego :-)
Uwagi:
Jest prosty, szybki i bez pieczenia... Zrobić dzień wcześniej i nie trzymać w lodówce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Megan74 |