Składniki:
Makaron ryżowy, ser żółty, papryka czerwona i zielona, szynka, puszka kukurydzy, sos vinegret, bazylia, sól, pieprz, vegeta, papryka (sypka)słodka do smaku
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy, ser zółty, paprykę kroimy w kosteczkę, szynke kroimy w paseczki. Gdy makaron sie ugotuje, nalezy go odcedzić i ostudzić, następnie polewamy troszke olejem, aby się nie kleił. Do ostudzonego makaronu dodajemy ser żółty, papryke, szynkę, kukurydzę. Do smaku sól, pieprz, bazylia, papryka słodka. Sos vinegret dodajemy na 15 minut przed podaniem. Smacznego:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Sarenka |