Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym- 1 opakowanie żelatyny- 1 śmietana- 3/4 szklanki majonezu- 1 posiekana cebula- pęczek koperku- sok z połówki cytryny- sól- pieprz
Jak przyrządzić?
Odsącz tuńczyka na sitku. Rozpuść żelatynę w kubku gorącej wody. Posiekaj koperek i cebulę. Wymieszaj wszystkie składniki. Wlej masę np. do formy na babkę, którą uprzednio wyłóż folią aluminiową lub plastikową (plastikowa jest chyba lepsza). Wstaw na noc do lodówki. Rano jest gotwe. Wyłóż na talerz, udekoruj ćwiartkami cytryny lub plastrami surowego ogórka ze skórką.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | joasia |