Sk艂adniki:
piersi z kurczaka (pojedyncze - ilosc wg uznania), pieczarki, cebulka, maseltko lub inny tluszcz, papryka czerwona, szczypiorek, ew. ser zolty starty, przyprawy
- jesli panierka to: jajko, bulka tarta.
Jak przyrz膮dzi膰?
Z piersi kurczecia robimy kieszonki, tzn. nacinamy wzdluz grubszego brzegu tak, zeby powstala kieszonka. Cebulke szklimy na masle, dodajemy pieczarki dosc drobno pokrojone, razem chwile podsmazamy, jesli woda powstanie to odlewamy, do pieczarek przestudzonych dodajemy papryke pokrojona w drobna kostke i posiekany szczypiorek (papryki i szczypiorku nie podsmazamy razem z pieczarkami), mieszamy i przyprawiamy sola, pieprzem, papryka - jak kto lubi, ewentualnie dodajemy jeszcez starty zolty ser. Tak przygotowany farsz wkladamy do powstalych kieszonek z piersi z kurczaka, spinamy wykalaczka. Piersi przyprawiamy wegeta lub sola i pieprzem i smazymy, mozemy je rowniez opanierowac w jajku i bulce tartej - tak polecam zrobic jesli przy robieniu kieszonek powstaly dziurki w miesku. Smacznego :P
Uwagi:
Przepraszam, ze nie podalam dokladnej ilosci skladnikow ale zawsze robie na oko.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | nikita |