Składniki:
Makaron świderki, duża cebula, koncentrat pomidorowy DAWTONA, ser żółty, ostra i słodka papryka, sól, olej.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron, odcedzić. Na patelnię wlać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę i dusić. Jak będzie miękka dodać makaron, koncentrat (tyle żeby wszystkie kluski były mocno czerwone) wymieszać. Na koniec posolić, popaprykować i dodać startego żółtego sera. Wszamiać ciepłe. Pycha.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, nóż.
Jak podawać?
samą
Uwagi:
Można również dodać do tego paróweczki lub kiełbasę, a z przypraw zioła prowansalskie. ale to już jak kto lubi.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Beata |