Makaron Beci

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron świderki, duża cebula, koncentrat pomidorowy DAWTONA, ser żółty, ostra i słodka papryka, sól, olej.

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron, odcedzić. Na patelnię wlać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę i dusić. Jak będzie miękka dodać makaron, koncentrat (tyle żeby wszystkie kluski były mocno czerwone) wymieszać. Na koniec posolić, popaprykować i dodać startego żółtego sera. Wszamiać ciepłe. Pycha.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, nóż.

Jak podawać?

samą

Uwagi:

Można również dodać do tego paróweczki lub kiełbasę, a z przypraw zioła prowansalskie. ale to już jak kto lubi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt8 zł
AutorBeata

Makaron Beci: Podobne przepisy

Makaron Beci: wypróbuj również

Powiązane Tematy