Składniki:
4 jajka, 1 duża cebula, 1 puszka tuńczyka, 10 dag sera żółtego.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć. Układać warstowo zaczynając od dna miski. Na dno białka starte na grubej tarce, popieprzyć. Następnie żółty ser starty na drobnej tarce. Na to sparzoną i wystudzoną cebulę, posolić. Teraz warstwa majonezu. Na to rozdrobniony tuńczyk. Na wierzch żółtka starte na drobnej tarce. Smacznego.
Jak podawać?
Wskazana przezroczysta salatera, miska.
Uwagi:
Do sałatki polecam tuńczyka w kawałkach, gdzie jest mała ilość płynu. Nie polecam tych bardzo tanich tuńczykowych mazi. Ładnie prezentuje się na stole i jest naprawdę smaczna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Autor | blondyna |