Sałatka ryżowo- sojowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 saszetki ugotowanego ryżu, puszka ananasa, puszka smacznej kukurydzy, 2-3 łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, majonez

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż. Do wystudzonego ryżu dodać rozmiżdżone ząbki czosnku, kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Na koniec wlać sos sojowy. Wymieszać z majonezem. Smacznego!

Jak podawać?

W szklanej salaterze.

Uwagi:

Ma ciekawy, oryginalny smak. Nie przesadzać z majonezem. Dać tylko tyle,żeby sałatka się nie rozsypywała. Sałatka nie będzie smaczna, jeśli nie dodacie chociaż odrobiny czosnku (to dla tych którzy go nie lubią). Wykonać przed podaniem ok. 1 godz. wcześniej. Bardzo dobra po schłodzeniu w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorblondyna

Sałatka ryżowo- sojowa: Podobne przepisy

Sałatka ryżowo- sojowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy