Boeuf Strogonoff (autor Kathy) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 500 g polędwicy wołowej
- łyżka mąki
- 4 łyżki oleju
- 150 g pieczarek
- cebula
- szklanka gęstej śmietany
- 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- natka pietruszki

Jak przyrządzić?

1. Mięso pokroić w plasterki i obrószyć mąką, podsmazyć na połowie oleju.

2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę obrać, drobno posiekać, olej rozgrzac i podsmażyć na nim najpierw cebulę, potem pieczarki. Dodać do mięsa.

3. Śmietanę dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać do mięsa. Potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze 5-8 minut, przed podaniem posypac natką pietruszki.

Jak podawać?

Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność385
AutorKathy

Boeuf Strogonoff (autor Kathy): Podobne przepisy

Boeuf Strogonoff (autor Kathy): wypróbuj również

Powiązane Tematy