Składniki:
- 500 g polędwicy wołowej
- łyżka mąki
- 4 łyżki oleju
- 150 g pieczarek
- cebula
- szklanka gęstej śmietany
- 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Jak przyrządzić?
1. Mięso pokroić w plasterki i obrószyć mąką, podsmazyć na połowie oleju.
2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę obrać, drobno posiekać, olej rozgrzac i podsmażyć na nim najpierw cebulę, potem pieczarki. Dodać do mięsa.
3. Śmietanę dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać do mięsa. Potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze 5-8 minut, przed podaniem posypac natką pietruszki.
Jak podawać?
Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 385 |
Autor | Kathy |