Składniki:
- kromki swiezego, pszennego chleba,
- ser zolty, najlepiej miekka gouda,
- maslo,
- dzem (konfitura wisniowa jest najlepsza ale truskawkowa tez jest dobra)
Jak przyrządzić?
Hi - robimy kanapke, na kromki swiezutkiego chleba kladziemy maslo, plastry sera i smarujemy dzemem - nic prostszego!
Potrzebne przybory:
noz, produkty zywnosciowe
Jak podawać?
talerze i dobra atmosfera by sie przydaly
Uwagi:
To nie jest moj przepis, jadlam to juz jako bardzo mala dziewczynka - inne dzieci nie mogly wyjsc z podziwu, ze moge to przelknac ale wierzcie mi - takie kanapki, gdzie smak sera z dzemem sie przenikaja, to poezja na resorach - Polecam!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednia |
Autor | Martana |