Sałatka zaręczynowa

Przepis kulinarny

Składniki:

słodka kukurydza w puszce,
ananas w puszce,
seler konserwowy (słoik),
3 jaja,
rodzynki,
majonez.

Jak przyrządzić?

Na początek proponuję ugotować wodę i zalac wrzątkiem rodzynki, żeby napuchły. Następnie ugotować jaja. Potem otwieramy kukurydzę i wrzucamy do michy, otwieramy puszkę z ananasami i kroimy je (chyba że już są pokrojone, to wiadomo, ze nie trzeba). Potem dorzucamy odsączony seler. Następnie ugotowane i przestudzone, pokrojone jaja i odsączone rodzynki. Proponuję wszystko odsączać dość dobrze, zeby uniknąć papki. Na koniec mieszamy z majonezem i odstawiamy do lodówki. Sałatki mają to do siebie, że lubią postać trochę i przegryźć się.

Potrzebne przybory:

czajnik, garnek na jajka, micha, łyżka, sitko jub durszlak.

Jak podawać?

Sałatka, jak sałatka, może być samodzielnym daniem z pieczywem lub krakersami, albo posród innych potraw rodzinnych.

Uwagi:

Mnie taką sałatkę zrobił mój facet i przy takiej kolacji poprosił mnie o rękę. Teraz jestem jego żoną i niedługo szczęśliwą mamusią. Polecam, nikt się nie oprze. Od tamtej pory ta sałatka jest koronną potrawą rodzinnych spotkań.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcjemicha
AutorJagusia

Sałatka zaręczynowa: Podobne przepisy

Sałatka zaręczynowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy