Boska sałatka z tuńczykiem i ryżem

Przepis kulinarny

Składniki:

torebka ryżu, 2 puszki tuńczyka /w zalewie/, majonez, 1 puszka groszku, 1 puszka kukurydzy, por, sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować, odstawić aby wystygł. Odcedzić tuńczyka, kukurydzę oraz groszek. Pokroić pora (tak jak szczypiorek). Gdy ryż wystygnie wymieszać wszystko razem z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.

Potrzebne przybory:

otwieracz do konserw, nóż, garnuszek.

Jak podawać?

Najlepiej po schłodzeniu.

Uwagi:

Najlepiej smakuje schłodzona!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo!
Kalorycznośćnie za dużo
Przybliżony koszt15 zł
AutorWIFI

Boska sałatka z tuńczykiem i ryżem: Podobne przepisy

Boska sałatka z tuńczykiem i ryżem: wypróbuj również

Powiązane Tematy