Składniki:
torebka ryżu, 2 puszki tuńczyka /w zalewie/, majonez, 1 puszka groszku, 1 puszka kukurydzy, por, sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować, odstawić aby wystygł. Odcedzić tuńczyka, kukurydzę oraz groszek. Pokroić pora (tak jak szczypiorek). Gdy ryż wystygnie wymieszać wszystko razem z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Potrzebne przybory:
otwieracz do konserw, nóż, garnuszek.
Jak podawać?
Najlepiej po schłodzeniu.
Uwagi:
Najlepiej smakuje schłodzona!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo! |
Kaloryczność | nie za dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | WIFI |