Szybka sałatka z gotowanych warzyw - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 brokuł,
brukselka (może być, nie musi),
1 kalafior,
1 jogurt naturalny, majonez, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Brokuł i kalafior podzielić na różyczki (raczej większe), ugotować najlepiej na parze, ale można tradycyjnie, zwracając uwagę, żeby nie rozgotować. Ostudzić i ułożyć przemiennie kalafior z brokułem (białe-zielone) na pięknym :-) półmisku. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dodać sól i pieprz oraz dużo świeżego (lub mrożonego) koperku i natkę pietruszki. Należy się starać aby konsystencja sosu dzięki zieleninie była gęsta. Takim sosem można również polać ugotowane szparagi, również podawane na zimno.Warto spróbować, proste a zaskakujący smak...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje4-6
AutorAsiak

Szybka sałatka z gotowanych warzyw: Podobne przepisy

Szybka sałatka z gotowanych warzyw: wypróbuj również

Powiązane Tematy