Składniki:
1 brokuł,
brukselka (może być, nie musi),
1 kalafior,
1 jogurt naturalny, majonez, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuł i kalafior podzielić na różyczki (raczej większe), ugotować najlepiej na parze, ale można tradycyjnie, zwracając uwagę, żeby nie rozgotować. Ostudzić i ułożyć przemiennie kalafior z brokułem (białe-zielone) na pięknym :-) półmisku. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dodać sól i pieprz oraz dużo świeżego (lub mrożonego) koperku i natkę pietruszki. Należy się starać aby konsystencja sosu dzięki zieleninie była gęsta. Takim sosem można również polać ugotowane szparagi, również podawane na zimno.Warto spróbować, proste a zaskakujący smak...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 4-6 |
Autor | Asiak |