Pieczarki marynowane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pieczarki (a raczej same kapelusze), olej, jajko,bułka atarta, cebula ,ocet , sól, przyprawy jak do zalewy octowej

Jak przyrządzić?

Oczyszczone kapelusze pieczarek (nie powinno się ich myć bo tracą aromat, a w zadnym wypadku nie obierać) opanierowac w jajku i bułce tartej, usmażyć na gorącym oleju - najlepiej głębokim jak frytki. Wystudzić, przygotować zalewę jak do korniszonów tylko dodatkowo na koniec do gotowania dodać cebulę. Zalać pieczarki w słoiku, na wierzch ułożyć cebulkę. Odstawic na 2, 3 dni.

Uwagi:

Najlepsze są małe pieczarki. Polecam, pychotka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Autor_Mała

Pieczarki marynowane: Podobne przepisy

Pieczarki marynowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy