Tak podane pomidorki można zjeść na szybko, podczas rozmowy, a nawet podczas tańca. Przekąski na jeden kęs to sprawdzony pomysł na imprezy domowe lub ogrodowe. Wiosenna pora sprzyja takim spotkaniom. Pomidorki faszerowane delikatnym kozim twarożkiem są doskonałym dodatkiem do wszelakich wędlin i grillowanych mięs.
Składniki:
pół kg pomidorków koktajlowych,
20 dag koziego twarożku,
2 łyżki majonezu,
pęczek szczypiorku,
kilka czarnych oliwek,
zielony pieprz w ziarnach,
sól,
pieprz czarny zmielony.
Jak przyrządzić?
Z pomidorków odciąć wierzchy i małą łyżeczką wydrążyć miąższ.
Twarożek wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojony szczypiorek.
Tak przygotowanym farszem napełnić pomidorki i udekorować pokrojoną w krążki oliwką.
Posypać rozkruszonym zielonym pieprzem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |