Napój wiosenny

Przepis kulinarny
Napój wiosenny Zobacz 5 zdjęć

Kto ma w domu sokowirówkę, powinien uruchomić ją jak najszybciej. Gwałtowna zmiana zimy w lato nadwyręża nasze organizmy, więc o nie dbajmy. Solidna dawka witamin co najmniej raz dziennie przyda się teraz każdemu. Choć na świeże owoce musimy jeszcze poczekać, możemy skorzystać z zeszłorocznej albo świeżej marchwi, a szczypiorek, rzodkiewki i kalarepka dopełnią smaku. Szok witaminowy gwarantowany!

Składniki:

50 dag marchwi,
duży pęczek rzodkiewek,
2 spore kalarepki,
pęczek szczypiorku,
150 ml przegotowanej wody,
szczypta soli,
szczypta cukru.

Jak przyrządzić?

Marchew i kalarepę myjemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez sokowirówkę. Tak powstały sok mieszamy z przegotowaną wodą. Rzodkiewki kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy. Dodajemy do napoju, mieszamy, a na końcu doprawiamy solą i cukrem lub samym cukrem.

Jak podawać?

Podajemy od razu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł

Napój wiosenny: Podobne przepisy

Napój wiosenny: wypróbuj również

Powiązane Tematy