Składniki:
2 serki Provance 150g, 4 średnie tortille z mąki kukurydzianej, 10 dag świeżego szpinaku pokrojonego w paseczki, kilka plasterków szynki pokrojonych w cienkie paski
lub jedna papryka, 1 ogórek pokrojony w cienkie paski, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Serek Provence wymieszać ze świeżymszpinakiem. Mieszankę doprawić do smaku solą i pieprzem. 2-3 średnie tortille posmarować tak przygotowaną pastą, ułożyć małe kawałki szynki, dodać warzywa. Całość zwinąć w rulon. Podawać na zimno. Smacznego!
Jak podawać?
Talerz udekorować liśćmi świeżej rukoli.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Arla |