Duszone warzywa (autor Mazowszanka)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 średnia cukinia, 2 średnie cebule, 3 średnie marchewki, pół małego pora, 3 średnie pomidory, 1 czerwona papryka, 1 pietruszka, ćwiartka selera, olej roślinny do smażenia lub oliwa, przyprawy: Kucharek, suszona bazylia, suszone oregano, chili w proszku, pieprz ziołowy, pół szklanki wody.

Jak przyrządzić?

Kroimy warzywa w kostkę, paski lub piórka w zależności od upodobań, na patelni rozgrzewamy olej na który wrzucamy po kolei- cebulę, pora, marchewkę, pietruszkę, paprykę mieszamy i lekko podsmażamy następnie dodajemy przyprawy i pozostałe warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości często mieszając.

Potrzebne przybory:

Patelnia, łopatka, deska, nóż.

Uwagi:

Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno a także jako dodatek do mięs lub ryb.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
AutorMazowszanka

Duszone warzywa (autor Mazowszanka): Podobne przepisy

Duszone warzywa (autor Mazowszanka): wypróbuj również

Powiązane Tematy