Składniki:
Ciasto naleśnikowe, farsz jak na ruskie pierogi, świeże grzybki oraz ser żółty do zapiekania.
Jak przyrządzić?
Robimy naleśniki, przepisu nie będę już podawać bo jest ich bez liku. Następie przyrządzamy farsz jak na ruskie pierożki - ziemniaczki, twaróg, cebulka, sól, pieprz. Naleśniki nadziewamy farszem i składamy na cztery (na pół i ponownie na pół).Z grzybków przyrządzamy sosik, raczej nie śmietanowy, ja robię pieczeniowy. Wkładamy nadziane naleśniczki na blaszkę, polewamy sosikiem, posypujemy żółtym serem i zapiekamy 15-20 minut, aż serek się zrumieni. Danie troszkę kaloryczne, ale przepyszne i bardzo syte, taki jeden naleśnik na obiad w zupełności wystarcza - no z wyjątkiem łasuchów.:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | redsonia |