Składniki:
1 cukinia, 1 marchewka, 4 ząbki czosnku, 2 pieczarki, 2 małe cebule, 1 jajko, łyżka mleka, 4 łyżki mąki, przyprawy: ziola prowansalskie, sól, pieprz ziołowy, mielona papryka, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Cukinię, marchewkę zetrzeć na małych oczkach tartki, czosnek drobno posiekać, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę, wymieszać wszystko razem, dodać jajko, mąkę i mleko. Zlać nadmiar soku wydzielanego przez cukinię. Dodać przyprawy, rozgrzać olej i łyżką wykładać na patelnię. Smażyć do zezłocenia z obu stron.
Potrzebne przybory:
patelnia, tarka
Jak podawać?
Można ze śmietaną.
Uwagi:
Zlać sok z cukinii po wymieszaniu składników.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Blue Door |