Placki cukiniowe

Przepis kulinarny

Składniki:

1 cukinia, 1 marchewka, 4 ząbki czosnku, 2 pieczarki, 2 małe cebule, 1 jajko, łyżka mleka, 4 łyżki mąki, przyprawy: ziola prowansalskie, sól, pieprz ziołowy, mielona papryka, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Cukinię, marchewkę zetrzeć na małych oczkach tartki, czosnek drobno posiekać, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę, wymieszać wszystko razem, dodać jajko, mąkę i mleko. Zlać nadmiar soku wydzielanego przez cukinię. Dodać przyprawy, rozgrzać olej i łyżką wykładać na patelnię. Smażyć do zezłocenia z obu stron.

Potrzebne przybory:

patelnia, tarka

Jak podawać?

Można ze śmietaną.

Uwagi:

Zlać sok z cukinii po wymieszaniu składników.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorBlue Door

Placki cukiniowe: Podobne przepisy

Placki cukiniowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy